به گزارش خبرنگار مهر، شعبان دوشنبه شب در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان قروه با حضور دبیر شورای هماهنگی و رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، اظهار داشت: با مسایل اجتماعی نباید برخورد سیاسی کرد بلکه باید با یک مطالعه علمی و دقیق به فکر مبارزه ای مثبت باشیم و رویکردی مناسب ایجاد کنیم.
به گفته وی حضور سازمانهای مردم نهاد در این مقوله بسیار تأثیرگذار و حیاتی است لذا حمایت این سازمانها در رأس کارهای دولتی قرار گیرد.
سپهر ضمن اشاره به وضعیت معتادان بهبود یافته، افزود: معتاد بیمار است و باید برای بیمار، درمانی مناسب ارایه داد. باید دانست وابستگی به مواد مخدر روح و روان انسان را درگیر کرده و او را به ورطه نابودی می کشاند لذا لازم است به تمامی افرادی که به این مواد روی می آورند توجه ویژه کرد. ذهنیت و دید افراد نسبت به معتاد باید تغییر یافته و یک رویه مثبت را در این زمینه ایجاد کرد.
وی بیان کرد: با راهکاری مناسب برای بهبود یافتگان و تغییر رویه قبل می توان به نتایج ارزشمندی رسید. توجه و نظارت بر وضع نجات یافتگان امری است مهم و ضروری چرا که ممکن است با یک انرژی منفی دوباره به سمت مواد کشیده شوند. برای پردازش روشهای رایج کنونی باید ایده و خلاقیت لازم به کار برده شوند تا به نتایج مثبت رسید.
وی با بیان اینکه عامه مردم به دنبال این هستند که دیگر هیچ فرد معتادی نباشد، افزود: این یک رؤیای شیرینی است که همه ما آرزویش را داریم اما باید واقعیت را فهمید که چنین جامعه ایده آلی تحقق نخواهد یافت چرا که اعتیاد سودآورترین بحث برای مافیای این مواد در امر توزیع و عرضه است.
به گفته سپهر تا زمانی که مواد مخدر در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین نوسانات قیمت توزیع می شود نمی توان این ساختار قدرتمند شبکه های مافیایی را از بین برد.
وی با اشاره به اینکه روند مبارزه و پیشگیری باید یک حرکت مثبت و فرهنگی باشد، بیان کرد: تشکیل سازمانهای مردم نهاد امری است خوشایند بنابراین لازم است با شبکه توزیع برخورد شود اما نباید انتظار داشته باشیم که رؤیای ذهنی خود را به واقعیت برسانیم.
سپهر حرکت در رشد توسعه را مهم دانست و اظهار داشت: خوشبختانه در مسیر توسعه گامهای بسیار خوبی برداشته شده است و بیانگر این حرکت مثبت همین کشفیات نیروی انتظامی است که هر چقدر به جلوتر حرکت می کنیم توزیع این مواد هم بیشتر می شود و کشفیات پلیس مبارزه با مواد مخدر هم افزایش می یابد.
سپهر سیاست نظام اقتصادی را لازم اصلاح دانست و بیان کرد: اصلاح شیوه ها به نحوی است که قیمت ها روز به روز بالا می روند اما مواد مخدر نه تنها قیمت آن تغییر نمی کند بلکه پایین هم می رود، لذا لازم است عزیزان مسئول در حوزه های اقتصادی راهکاری جدی و اساسی در این زمینه اتخاذ کنند.
وی به تلاش مضاعف در زمینه مبارزه با عرضه اشاره کرد و یادآور شد: مردم ما مطالبه گر هستند و همین امر نشان دهنده حساسیت ویژه این مردم نسبت به مواد مخدر است لذا باید کاری علمی و فرهنگی به صورت عملی در جهت پیشگیری انجام داد.
فرماندار قروه با بیان اینکه مردم نسبت به بعضی از آسیبهای جامعه واکنش بیشتری نشان می دهند، گفت: باید در حوزه هایی که حساسیت بیشتری دارند اقدام شود لذا نیاز است که مبارزه با مواد مخدر ملموس تر و به طور جد انجام شود.
به گفته وی مهمترین بحث هزینه در آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد است لذا باتوجه به فتح دیپلماسی اخیر امید می رود که وضعیت اقتصادی کشور تغییر کرده و رونق یابد تا بتوان در حوزه آسیبهای اجتماعی آن طور که باید و شایسته است اعتبارات لازم اختصاص یابد.
سپهر توجه به نقاط حساس منطقه جهت جلوگیری از شیوع بیماری اعتیاد را مهم خواند و تأکید کرد: نیروی انتظامی در مبارزه با مواد مخدر یک عزم جدی داشته و کمربند مبارزه را محکم بسته است و در این وادی با عرضه و توزیع مواد مخدر یک حرکت مناسب داشته باشد.
اجرای برنامه هایی با رویکرد فرهنگی و هنری
در ادامه این جلسه دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان قروه اظهار داشت: برنامه های اجرایی در بحث پیشگیری با محوریت و رویکرد فرهنگی و هنری است.
حسین رسولی گفت: در امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر سه کمیته عرضه و تقاضا، درمان و پیشگیری تشکیل شده است که این مهم توسط دستگاههای مرتبط اجرا و نظارت میشوند.
به گفته وی پیشگیری از اعتیاد یکی از برنامههای بلند مدت ستاد مبارزه با مواد مخدر است چرا که در بحث پیشگیری باید بسیار کار کرد و بیشترین تمرکز خود را روی این موضوع قرار دهیم که کسی آلوده نشود.
رسولی افزود: در شهرستان قروه جهت پیشگیری از اعتیاد تشکلهای مردمی عضو ثابت این ستاد می باشند که در حال حاضر ۴ تشکل مردمی، دو کمپ درمانی در سطح شهرستان وجود دارند که در مسایل پیشگیری و فرهنگی فعالیت دارند.
به گفته وی برگزاری دوره های آموزشی برای اعضای شوراهای روستا، تربیت مدرس در شهرستان دو اصل مهم برای موفقیت در حوزه پیشگیری است که نیاز به توجه و دقت نظر دارد.
رسولی بیان کرد: باید جهت تسهیل در این امر اعتباری تحت عنوان پیشگیری از اعتیاد به اعضای شورا اختصاص داده شود.
وی با اشاره به اینکه امر مواد مخدر بحث لطیفی نبوده و بازهی زمانی زیادی را نیاز دارد، عنوان کرد: باید درست کار کرد و تمامی تلاش و انرژی خود را صرف کنیم. نیاز است در این زمینه حساب شده عمل کرد و دقت و توجه لازم را داشته باشیم.
رسولی بهترین روش پیشگیری از اعتیاد را آگاه سازی در تمامی سطوح و سنین دانست و تصریح کرد: پیشگیری اصلی ترین و در واقع مهم ترین اقدام در بحث مبارزه با مواد مخدر است لذا کار در این زمینه جدا از اثربخشی و پاسخگویی بالایی که دارد هزینه های بالا را نیز کاهش خواهد داد.
وی بیان کرد: مدل کار در حوزه پیشگیری باید از سیستم خانواده و در سنین پایین ایجاد شود چرا که در سنین کودکی آموخته ها بهتر در ذهن جای می گیرد و به یاد می ماند.
رسولی بحث فرهنگسازی را معضل اصلی در تمامی زمینه ها در جامعه دانست و نظارت بر مسایل فرهنگی را مهم و ضروری خواند.
وی گفت: روابط و تعامل اجتماعی باید حاکم باشد و یک دیدگاه صحیح در بین افراد ایجاد کرد.
رسولی با بیان اینکه اکثر مردم اعتیاد را درمانگر و در واقع منابع درمانی برای آن می بینند، تأکید کرد: باید یک تغییر نگرش اساسی در این خصوص در جامعه صورت پذیرد.
نظر شما